Alfa Romeo, Fiat и Jeep вече имат нов дом в София

Комплексът се намира на улица Резбарска 5 - същото място, където преди години се помещаваше шоурума на Jeep.

НОВИНИ

Божан Бошнаков

11/30/20231 min read

В началото на ноември „София Франс Ауто“ (SFA) обяви, че чрез новото си дъщерно дружество „Ес Еф Ей Аутомотив“ (SFA Automotive) компанията става официален вносител на марките Alfa Romeo, Jeep, FIAT и Abarth на глобалния производител Stellantis. Само месец по-късно е факт и търговският център SFA RETAIL СОФИЯ – 4, който ще бъде техният нов дом. Шоурумът е разположен в гр. София на ул. „Резбарска“ № 5 – локация, на която преди години се помещаваше Jeep, и е добре позната за почитателите на марката, а сега се превръща в модерен мултибранд център, следващ иновативната „car mall“ концепция на производителя.

Под покрива на шоурума са представени актуалните модели от гамата на трите марки. В зоната на италианския бранд, символ на изтънчения спортен дух – Alfa Romeo, гордо стоят двата SUV модела на марката – завладяващият със своята технологичност Tonale и отличителният във всеки детайл Stelvio, както и впечатляващият седан Giulia.

Противоположният край на шоурума ни отнася в авантюристичния свят на Jeep. Там са разположени Avenger – автомобилът на 2023 година в Европа в своята 100% електрическа версия, Compass – просторният SUV, с който никога няма да изгубите вярната посока, Renegade – винаги готов за вълнуващи преживявания, и Wrangler – може би най-свободолюбивият Jeep.

В сърцето на изложбената площ е FIAT. Изцяло електрическата версия на иконичния модел 500, неговият по-голям вариант 500Х и достъпният компактен хечбек Tipo приветстват посетителите на търговския център с неподправен италиански чар. Новият шоурум ще обслужва и клиентите на лекотоварната гама на FIAT Professional, както и феновете на изключителните автомобили със спортен заряд Abarth. Шоурумът разполага и с обособена зона за демонстрационни автомобили, които са на разположение на клиентите за пробно шофиране. За моделите с електрическо задвижване са осигурени две зарядни станции.

Търговският център отваря своите врати със заявка да работи за налагане на високия имидж на марките Alfa Romeo, Jeep, FIAT и Abarth, както и за поддържане на стандартите за клиентско удовлетворение, утвърдени от мрежата на SFA през последните повече от 30 години.