Alfa Romeo отбелязва два юбилея през 2024

Марката чества 70 години Giulietta и 50 години Alfetta със специално създадени в Centro Stile лога.

НОВИНИ

Божан Бошнаков

1/17/20241 min read

Alfa Romeo започва 2024 г. с отбелязване на две много важни годишнини. Тази година е 70-ата за Giulietta Sprint, представена през 1954 г., както и 50-тата за 1974 г. Alfa GT. Два много обичани и успешни модела, които разказват историята на две запомнящи се епохи - необикновени времена в италианската автомобилна история. За да отбележи случая, творците в Alfa Romeo Centro Stile създадоха две нови лога, нарочно представени в началото на годината. Тяхната цел е да подкрепят клубните и маркови събития през 2024 г., превръщайки ги в емблеми на почитта, която алфистите ще отдадат на два автомобила, заемащи полагащото им се легендарно място на икони на функционална красота и благороден италиански спортен дух. Отличаващи се с минималистични и елегантни линии, двете лога възпроизвеждат чертите на двата автомобила, украсени за случая с техния подпис, със същия шрифт като върху каросерията им.

Музеят на Alfa Romeo в Арезе вече е насрочил две събития за отбелязване на тези големи годишнини. Контекстът е Backstage, поредица от лекции, започнати през 2018 г., за да се изследва историята на Alfa Romeo, като се използват непубликувани материали и атестации от историци, дизайнери, тестови пилоти и механици, които са играли активна роля или са имали задълбочени познания за тези автомобили или за проектите, свързани с тях. В неделя, 5 май, светлината на прожекторите ще бъде насочена към Alfa GT, като редът на Giulia идва на 2 юни. Лекциите ще се проведат в зала Giulia на музея, предшествани от парад, на който са поканени собствениците на тези специфични модели на Alfa Romeo. Пълният график на лекциите Backstage скоро ще бъде публикуван на museoalfaromeo.com.

Третото издание на Tribe Days определено ще бъдат върхът на празненствата. Уникално събитие, насочено към всички ентусиасти на четирите колела – алфисти, членове на клубове, колекционери, ентусиасти или просто любопитни, но всички обединени от страстта си към марката Alfa Romeo.