BMW обнови Серия 4 купе и кабриолет

Моделът е получил редица технологични и стилистични подобрения, с които получава всички шансове да продължи да се радва на все така голямо търсене и през втората половина от своя производствен цикъл.

НОВИНИ

Божан Бошнаков

1/31/20241 min read

Актуализацията подчертава профила на BMW Серия 4 като олицетворение на радостта от шофирането и спортната елегантност в гамата от модели на марката. Всеобхватно повишаване на атрактивността на световните бестселъри в сегмента на купетата и кабриолетите от средния клас: външен дизайн с още по-интензивно подчертана динамика, по-фина премиум атмосфера в интериора, нов BMW iDrive с „QuickSelect“, допълнителни дигитални услуги, разширено серийно оборудване, нова структура на допълнителното оборудване. Обновените Серия 4 Купе и Серия 4 Кабриолет с още по-силно присъствие и особено прогресивно излъчване благодарение на нови, по-ярко оформени фарове и разточителни повърхности на предната броня. Вертикални LED светлинни източници за габаритните и дневните светлини, както и за мигачите са сред основните отличителни елементи на обновения модел. Автомобилът е получил също LED фарове с незаслепяващи Matrix дълги светлини, градски светлини, както и ексклузивни лазерни задни светлини в стила на BMW M4 CSL се предлагат като опция. Друга опция: светлини M Shadow Line като част от M спортния пакет Pro. Изразителна задна част с ярко подчертаване на широчината на автомобила. Опционалният М спортен пакет вече включва дифузор в черен гланц, както и ауспухови тръби с увеличен до 100 мм диаметър. Предлагат се нови лакови покрития Cape York metallic и Fire Red metallic. Всеобхватен избор от лакови покрития BMW Individual и специални лакови покрития BMW Individual. Има допълнителни възможности за индивидуализиране с три нови модела джанти с диаметър по 19 инча и дизайн с Y-образни или двойни спици. M Carbon екстериорен пакет се предлага като опция, както и всеобхватен избор от BMW M Performance Parts в програмата на Оригинални BMW Аксесоари.И двете моделни семейства ще се произвеждат в завода на BMW Group в Динголфинг. Въвеждане на пазара едновременно със старта на производството от март 2024 година. Основните пазари са САЩ, Германия и Китай.

Модерна атмосфера на спортен автомобил можем да открием в интериора с BMW Curved Display, серийни спортни седалки и оформени по нов начин волани. Серийният волан, както и M коженият волан са скосени отдолу. Планките за превключване на предавки от волана вече също са част от серийното оборудване. Серия 4 Купе и Серия 4 Кабриолет серийно с тапицерия на седалките Sensatec с перфорации. Опционалната кожена тапицерия Vernasca с декоративни шевове вече и в Bicolor вариант черно/червено. Освен това се предлага и кожено оборудване BMW Individual Merino в три цвята. За Серия 4 Купе за Серия 4 Кабриолет се предлагат по три бензинови (420i, 430i, 440i) и три дизелови двигателя (420d, 430d, 440d). Екстремно мощните редови шестцилиндрови бензинови респективно редови шестцилиндрови дизелови двигатели традиционно се предлагат за M Performance моделите, налични са и други редови шестцилиндрови и четирицилиндрови дизелови двигатели, както и два редови четирицилиндрови бензинови двигателя с технология BMW TwinPower Turbo. 48-волтова технология Mild-Hybrid е налична за всички редови шестцилиндрови двигатели, както и за четирицилиндровия дизелов двигател. Всички двигатели серийно са комбинирани с осемстепенна трансмисия Steptronic Sport. В зависимост от модела класическо задно задвижване или интелигентно задвижване на четирите колела BMW xDrive. Цените в България започват от 99 990 лева за 420i купе и достигат до 143 950 лева за 440d купе xDrive с 340 конски сили и 700 нютонметра, при кабриолета цените са от 114 700 за 420i кабрио и достигат до 158 750 за 440d кабрио.