БТА закупи 30 автомобила Opel Mokka Electric

На прекрасния празник Игнажден, бяха осветени 30 броя Opel Mokka Electric, които стават част от автопарка на БТА.

НОВИНИ

Божан Бошнаков

12/20/20231 min read

Българската телеграфна агенция предприе стъпка към електрификация. Електрическите автомобили ще бъдат на разположение на репортерите и кореспондентите на националната новинарска агенция в София и страната. За нуждите им в двора на БТА са изградени три зарядни станции.

Белоградчишкият епископ Поликарп освети тридесетте нови Opel Mokka Electric на Българската телеграфна агенция (БТА) на официална церемония, като благослови електроавтомобилите и работещите в БТА и пожела всяко пътуване да завършва с мир. По време на събитието присъстваха министърът на околната среда и водите Юлиян Попов, областният управител на Велико Търново Ивайло Здравков, заместник-кметовете на София Надежда Бобчева и Станислав Барбутов, кметът на район "Средец" Трайчо Трайков, посланикът на България в Букурещ Радко Влайков, Любка Анастасова, ръководител на проект "Красива България" в Министерството на труда и социалната политика.

Вчера, на 19 декември, екологичната инвестиция на агенцията, бе представена на еврокомисаря по въпросите на иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта Илиана Иванова, която бе една от първите тествали Opel Mokka Electric.