Бъдещият малък SUV на Alfa Romeo ще се нарича Milano

Моделът ще споделя обща технологична платформа с Jeep Avenger и Fiat 600 и ще бъде наличен както с електрическо задвижване, така и с бензинов мотор с технология мек хибрид.

НОВИНИ

Божан Бошнаков

12/14/20231 min read

Малко неща бележат идентичността на автомобилния производител повече от неговото лого. От 1910 г. емблемата на Alfa Romeo включва два от символите, които идентифицират Милано: кръстът - историческият символ на столицата на Ломбардия, и змията Biscione - герб на благородническата фамилия Висконти и един от най-емблематичните символи на града. В продължение на повече от 60 години (1910 – 1972) името MILANO присъства в долната част на логото. През 1918 г. той е придружен от акронима „A.L.F.A.“ (Anonima Lombarda Fabbrica Automobili), а след това от 1919 г. - от „ALFA ROMEO“. Винаги символ на авангарда, Милано сега представлява международен манифест на модерността, иновациите и устойчивостта. Считан за една от иконите на изкуството и на Made in Italy по света, Милано винаги е играло решаваща културна роля в областта на модата, дизайна и музиката.

Затова и неслучайно от Alfa Romeo са избрали да кръстят бъдещия си малък градски модел именно на града Милано. Засега се знае с положителност, че автомобилът ще има изцяло електрическа версия, както изпълнение, задвижвано от бензинов мотор с технология мек хибрид. Премиерата на Alfa Romeo Milano е насрочена за април 2024 година.