Bugatti представи уникален вариант на Chiron

Изключителният 57 One of One е вдъхновен легендата Type 57 SC Atlantic, която Bugatti пуска през 1934 година.

НОВИНИ

Божан Бошнаков

12/3/20231 min read

Новият вариант на Chiron получава серия от изключителни дизайнерски елементи, сред които може би най-близък до оригиналния Atlantic е специалната хромирана радиаторна решетка с форма на подкова и 14 полирани вертикални ламели. Специалният бледосин цвят на лаковото покритие и колелата на автомобила също са препратка към оригинала от 1934 г., а долната страна на задния спойлер е получила ръчно нарисуван силует на Атлантическия океан и надпис „57 One of One“.

Яша Щрауб, главният дизайнер на отдела на Bugatti за специални персонализации Sur Mesure, казва: „От години мечтая да създам модерна интерпретация на иконата Atantic, така че вече имах собствени идеи какво бих направил, за да почета най-елегантната кола, създавана някога. Това означаваше, че веднага можем да седнем и да започнем да развиваме дизайна, за да реализираме заедно визията на клиента.“. Автомобилът е поръчан от все още неназован американски клиент на компанията и ще бъде направен в една-единствена бройка.

Независимо от всички промени по външността, и съответно наличието на някои изменения в аеродинамичните показатели на автомобила Bugatti гарантират, че каросерията и въздуховодите все още отговарят на спецификацията, необходима за постигане на максимална скорост от 440 километра в час, каквато развива Chiron Super Sport.

Отвътре тапицерията от фина естествена кожа Gaucho в кафяв цвят е украсена с ръчно съшити силуети на Атлантическия океан върху панелите на вратите, както и инкрустация на централната конзола, показваща името на автомобила. На гърба на облегалките за глава е изобразена графиката на Bugatti „Танцуващ слон“, която фирмата е използвала в най-ексклузивните си автомобили след Type 41 Royale от 1926 г. Цената на уникалния модел е неизвестна, но е сигурно, че ще надвиши 3,5 милиона евро.