Citroën Ami отбелязва четвъртата си годишнина с обновена гама и нов цвят

Citroën Ami вече се отличава с новия цвят Night Sepia. Той заменя познатия досега основен цвят на каросерията и придава на модела здрав и издръжлив характер с топло и симпатично излъчване.

НОВИНИ

Божан Бошнаков

5/7/2024

Четири години след пазарната си премиера, Citroën Ami се обновява и трансформира, демонстрирайки новия цвят „Night Sepia“ – топъл нюанс на тъмнокафяво, който му придава по-солиден характер, без да нарушава уникалното излъчване на оригинала. От месец април 2020 година досега, продажбите на Citroën Ami на четиринайсетте пазара, където моделът се предлага, възлизат на близо 50 000 автомобила. Това забележително постижение е истински социален феномен, който променя пътния пейзаж и начина, по който хората възприемат градската и крайградска индивидуална мобилност. Citroën Ami завинаги ще остане пионер – първият по рода си, който успя да даде адекватен отговор на предизвикателствата на микромобилността и енергийния преход, предлагайки възможностите и удобствата на достъпен и иновативен двуместен електромобил. Citroën Ami гарантира безопасен и удобен транспорт и може да се използва от четиринайсетгодишна възраст без шофьорска книжка в редица държави.

По повод четвъртата годишнина от пазарната премиера, гамата на Citroën Ami също бележи сериозни промени и развитие. Запазвайки най-доброто от версиите Tonic и Pop, тя вече включва новата топверсия Peps и нейния атрактивен стил, изграден от контрасти, цветни щрихи и графични елементи, допълнени с редица нови и полезни в ежедневието функции и интелигентни аксесоари. Запазвайки традиционния си фокус върху комфорта и благополучието на своите клиенти, Citroën заменя досегашната версия Cargo в полза на модула My Cargo Kit. Той се предлага като допълнителен аксесоар и позволява значително по-голяма гъвкавост при употребата на Ami, тъй като вече не е необходимо пространството на пътническата седалка да се жертва постоянно – в зависимост от конкретната ситуация, собственикът може да прецени и да избере между пътническата и товарната функция на този обем с разгъването на новия модул, който осигурява практично и лесно за употреба решение за изпълнение на лекотоварни задачи и приложения.

Citroën обновява и развива моделната гама с представянето на My Ami Peps – върхово изпълнение, съчетаващо най-доброто от досегашните варианти Pop и Tonic, което се присъединява към базовото ниво Ami Ami и версиите от среден клас My Ami Orange, Grey или Blue. Отвън My Ami Peps отразява динамичния характер на Ami, способен да се промъква с лекота през градския трафик, възприемайки игриво ролята на малък спортен автомобил. Едновременно с това, версията Peps се отличава и с необходимата в градски условия здравина и издръжливост, демонстрирайки елементи като изразителното оформление на предната част с черна графична лента под челното стъкло, допълнено от ярките и жизнерадостни жълти хоризонтални стикери и черните рингове около фаровете. Динамичното излъчване се подчертава и от задния спойлер, от декоративните тасове на колелата с флорален дизайн и бели декоративни елементи, както и от двойките стикери на задните странични панели в долната част на вратите.