Honda с нова емблема и нови планове за електрификация

Електрическите Saloon и Space-Hub представят и новата стилизирана емблема на марката. Компанията заявява намерението си да постигне пълна въглеродна неутралност до 2050 г.

НОВИНИ

Божан Бошнаков

1/11/20241 min read

Honda представя концепцията си “0 Series” с два нови електрически прототипа Saloon и Space-Hub на изложението за потребителска електроника CES 2024 в Лас Вегас. Те ще положат началото на нова глобална серия на марката. Предвидено е продажбите ѝ да започнат първоначално през 2026 г. в Северна Америка и поетапно да обхванат всички световни пазари. Наред с концептуалните разработки дебютира и нова стилизация на фирмената емблема, известна като “H mark”, която ще е характерна за новата електрическа гама. Ключовата за Honda 0 Series дизайнерска философия е обозначена като „Thin, Light, and Wise“ (фин, лек и мъдър). Петте нейни елемента са артистичният подход, системите за безопасност AD/ADAS, интернет на „нещата“ (компютърна мрежа от свързани физически обекти, обединени от датчици и софтуери за взаимодействие помежду им и с външната среда, ), удоволствие от шофирането, постигнато с чрез усещането за единение между човек и машина, както и изключителна енергийна ефективност. Разработен е интернет сайт, посветен на Honda 0 Series.

С идеята за прогрес и движение напред е разширено и рекламното послание на марката „силата на мечтите“ - The Power of Dreams – How we move you. Honda възнамерява да постигне въглеродна неутралност за всичките си продукти и корпоративни дейности до 2050 г. В духа на този план компанията се стреми да увеличи дяла на продажбите си на електрическите си модели, в това число и тези с горивни клетки до 100% в глобален мащаб до 2040 г.