Hyundai модернизира i30

Компактният модел на корейците беше подложен на частично обновление.

НОВИНИ

Божан Бошнаков

3/25/20241 min read

Hyundai Motor представи новото семейство i30 с актуализиран дизайн и технически характеристики. С варианти хечбек, фастбек и комби, както и спортна N Line версия, клиентите имат богат избор в гамата i30. i30 е оборудван с подобрени технологии за свързване и функции за комфорт. Това не само прави i30 по-конкурентоспособен в своя клас, но и предоставя повече стойност на клиентите. След пускането си на пазара през 2007 г., настоящият i30 вече е в своето трето поколение. С актуализиран екстериор и интериор, новото поколение добавя по-смел дизайн към списъка от положителни характеристики.

Екстериорът е незабавно разпознаваем по отчетливата му предна и елегантната задна част. Отпред дизайнът на радиаторната решетка и корпусите на фаровете за мъгла са преработени. В задната част на вариантите хечбек и комби, хромираният елемент на задната броня има по-ъгловат вид. LED фарове и задни светлини вече са част от стандартното оборудване на автомобила. Моделът разполага и с нов дизайн на 16-цолови алуминиеви джанти. i30 ще се предлага в 12 екстериорни цвята, 7 от които са нови. Актуализацията на дизайна продължава и в интериора. Върху таблото е нанесена специална боя, за да стане по-приятна и гладка на допир, а централната конзола е боядисана в лъскаво черно.

Технологиите за свързване в новия i30 предлагат на клиентите по-практични възможности. Новите функции включват стандартен 4,2-инчов цветен LCD клъстер, три USB порта тип C за зареждане отпред и отзад, актуализации на карти по въздуха (OTA) и опционален 10,25-инчов напълно цифров клъстер. Стартът на производството на новия i30 е планирано за началото на април 2024 и ще се произвежда в завода на Hyundai в Носовице, Чехия. В България моделът се предлага от официалния дистрибутор на Hyundai - Индустриал Комерс Ко ЕАД и се очаква в средата на 2024 година.