Hyundai Santa Fе спечели наградата Red Dot Design

Петото поколение на Hyundai SANTA FE получи отличието в категорията Продуктов дизайн: Автомобили и мотоциклети

НОВИНИ

Божан Бошнаков

4/29/2024

Hyundai Motor Company днес затвърди лидерските си позиции в дизайна, като спечели престижната награда Red Dot за 2024 г. за SANTA FE в категорията Продуктов дизайн: Автомобили и мотоциклети.

„За нас е огромна чест да получим признание от наградите Red Dot Design Awards“, каза Санг Лий, изпълнителен вицепрезидент и ръководител на Hyundai и Genesis Global Design. „Това признание служи като доказателство за изключителната всеотдайност, проявена от нашия екип от дизайнери-визионери, които вложиха непоколебимата си страст и отдаденост в този проект, заедно с нашите сътрудничещи инженери в центъра за научноизследователска и развойна дейност. Той подчертава забележителната конкурентоспособност на дизайнерската идентичност на Hyundai на световния пазар.“

Със своята дизайнерска концепция „Open for more“, SANTA FE се фокусира върху активния начин на живот на открито, като предлага водещо в класа пространство, подобно на тераса, , което е възможно благодарение на удълженото му междуосие и по-голямата врата на багажника. Това по-дълго междуосие също увеличава пространството на третия ред седалки, осигурявайки комфортно пътуване.

Изцяло новият SANTA FE се отличава с квадратна форма и отличителен силует, произтичащ от дългото междуосие и широката зона на задния капак. Предната част на автомобила създава величие с високия си преден капак, H-образни фарове и смели калници. Н-образните дизайнерски елементи преосмислят емблемата „H“ на Hyundai. Удълженото междуосие включва смела линия на покрива, мощен обем около калниците, рязко очертани калници, скъсен преден надвес и 21-инчови джанти. Задната част е балансирана и опростена с H-образни задни светлини. Интериорът предлага щедро пространство и усещане като на тераса, когато вратата на багажника е отворена. Сгъваемите втори и трети ред седалки осигуряват водещо в класа вътрешно пространство. Изисканият интериор подчертава хоризонталните и вертикалните линии с H-мотив дизайн. Високотехнологичните характеристики включват панорамен извит дисплей и двойно безжично зареждане. Включени са устойчиви материали, включително рециклирана пластмаса и екологична изкуствена кожа. Цветовете на интериора и екстериора са вдъхновени от естествената светлина, внасяйки вдъхновение и жизненост в ежедневието и приключенията.