ID. Buzz GTX е най- мощният „Bulli“ в историята

Най-мощният „Bulli“ на всички времена дебютира на световния пазар с две дължини на междуосието, две акумулаторни батерии и е наличен с 5, 6 или 7 места за сядане, плюс стандартно задвижване на 4-те колела – за оптимална тяга и сцепление при всякакви условия.

НОВИНИ

Божан Бошнаков

3/25/20241 min read

Новият ID. Buzz GTX е се задвижва от два разположени на предния и задния мост тягови електродвигатели, обединени в интелигентната система за двойно предаване 4MOTION. Единият двигател с мощност 80 кВт задвижва предния мост, докато втори със 210 кВт мощност задвижва задния мост. Максималната скорост на GTX моделите е ограничена електронно до 160 км/ч. Тяговите електродвигатели се захранват от високоволтова акумулаторна батерия в два варианта - 79 кВтч или 86 кВтч. Акумулаторната батерия с капацитет 79 кВтч може да се зарежда на бързозарядна станция с до 185 кВт3. На бързозарядни станции се зарежда от 10 до 80 процента за около 26 минути; варианта с 86 кВтч се зарежда с до 200 кВт3 на бързозарядна станция и също възвръща капацитета си от 10 до 80 процента за около 26 минути. Благодарение на допълнителните 100 кВт мощност (136 к.с.) и на задвижването на 4-те колела 4MOTION, максимално допустимият прикачен товар също е увеличен – версията на ID. Buzz GTX със стандартно междуосие може да тегли ремарке с тегло до 1800 килограма (със собствени спирачки, до 8% наклон), а при варианта на ID. Buzz GTX с удължено междуосие максимално допустимият прикачен товар е 1600 килограма. Това означава ръст по този показател от съответно 800 и 600 килограма.

ID. Buzz GTX се отличава с индивидуалното оформление на предната част с броня в характерен GTX дизайн с черна въздушна решетка със структура на пчелна пита, както и с нови странични аеродинамични елементи, придаващи динамичен и индивидуален облик на новия модел. Дневните светлини с нов дизайн и са интегрирани отляво и отдясно в бронята. Всички декоративни елементи на каросерията като новата въздушна решетка, аеродинамичните елементи за насочване на въздушния поток, надписът GTX и корпусите на външните огледала са с блестящо черно лаково покритие.

Интериорът на новия модел на Volkswagen Лекотоварни автомобили също е получил индивидуален облик. Тъмните цветове подчертават спортния характер на най-мощните версии в гамата на ID. Buzz. Така например, двете изпълнения на ID. Buzz GTX - с късо и с дълго междуосие, са единствените в гамата, при които се използва черна облицовка на тавана. Седалките също са проектирани в специфичния GTX дизайн. Версията на ID. Buzz с дълго междуосие вече ще предлага и допълнителна възможност за конфигурация и поръчка с панорамния покрив „Smart Glass“, в чийто многослоен стъклен панел има вграден течнокристален слой с електронно управление. По желание панелът може да бъде превключван от прозрачен към непрозрачен режим и обратно, осигурявайки на пътниците допълнителна дискретност и защита от светлина и топлина. Това е и най-големият панорамен покрив, използван някога в модел на Volkswagen, което превръща ID. Buzz в своеобразна нова, модерна интерпретация на легендарния „Samba” микробус.