Мoto Morini стъпи на българския пазар

Една от най-старите италиански мотоциклетни марки, оцеляла и до днес, предлага 3-годишна гаранция и безкомпромисно качество

НОВИНИ

Божан Бошнаков

4/21/2024

„С Moto Morini отваряме нова страница в 32-годишната история на нашите компании, и страницата се казва „una storia italiana”, така започна пресконференцията по повод стъпването на Moto Morini на българския пазар. Събитието се състоя на щанда на марката, подготвен за MOTO EXPO 2024 в София. „Избрахме марката, която ни впечатли с интересната си история, със славното си спортно минало и разбира се с безкомпромисното качество на продуктите си“, сподели Костадин Грозданов, изпълнителен директор на „Астреко холдинг“, част от чието портфолио е компанията „Астреко Моторс“, вече официален представител на Moto Morini за българския пазар.

Всички мотоциклети в гамата на Moto Morini са изключително бързи – развиват максимална скорост от 170 км/ч. Двигателите са 650-кубикови, наричани от производителя „шест и половина“, с максимална мощност 60 к.с. и отговарят на екологичния стандарт Евро 5. Радват се на безпрецедентната в мотоциклетния бранш 3-годишна гаранция, а цените започват от 13 990 лв. с ДДС.

До края на следващата годината гамата на Moto Morini ще разполага с общо седем модела от различни категории, които също ще бъдат със спортни характеристики и ще се отличават с високото качество, типично за производителя. Марката е създадена през 1937 г. и първият ѝ мотоциклет е вдъхновен от германската легенда DKW RT. Един от новите модели ще е с X-Cape с 1200-кубиков V-образен двигател“, заяви Димитър Пашев, мениджър мотоциклетна гама в представителството. Очаква се поетапно обновената гама да дебютира и на българския пазар.

Moto Morini ще достига до крайни клиенти чрез мрежата на „Бултрако Моторс“, оторизиран дилър и на небезизвестните брандове Honda и Subaru. Съвременната гама на марката се състои от три модела, всички до един представени на щанда на Moto Morini на Moto Expo 2024 в София.