Наследникът на Opel Crossland се нарича Frontera

Нов модел с добре познато старо име - Frontera се позиционира над Mokka и идва с хибридни и електрически задвижвания.

НОВИНИ

Божан Бошнаков

4/9/2024

Opel записва нова глава в дългата и успешна история на компанията: днес базираният в Рюселсхайм автомобилен производител разкрива първите изображения на новия Opel Frontera. Забавният и просторен нов SUV носещ емблематичното лого Blitz ще се предлага като електрически вариант с батерия от самото начало на производството на модела, като клиентите ще могат да избират и варианти с 48-волтова хибридна технология. „Със своята комбинация от дързък дизайн, простор, интелигентни решения и ефективни задвижвания, нашият нов Opel Frontera ще се хареса на широк кръг клиенти, които искат да се откроят от останалите. Той е подходящ за градска и извънградска среда, като гарантира комфорт и приятно изживяване при шофирането му,” заяви изпълнителният директор на Opel Флориан Хютл.

Новата Frontera впечатлява със своята интерпретация на дръзката и изчистена от излишни детайли дизайнерска философия на Opel. Правият преден силует и уникалните пропорции на новата Frontera съчетават функционален и просторен обем на автомобила с много дързък и масивен, но в същото време модерен и изразителен външен вид. Новата емблема на Opel “Blitz” за първи път прави своята премиера на сериен модел и стои гордо в центъра на Opel Vizor на Frontera. Черният Vizor придава на предната част на Frontera уникална идентичност и изпълнява основната си функция да интегрира предните фарове Eco LED с автоматични дълги светлини и централната емблема Opel Blitz. Vizor е разположен до трапецовиден отвор за охлаждане в долната третина на предницата и подчертава солидната и здрава позиция на автомобила. Страничният изглед на модела разкрива отличителна C-колона, която визуално разделя просторното купе.

Модерният вид и усещане продължават и в интериора, където интелигентният дизайн се среща с практичността. Широките хоризонтални декори на арматурното табло и вратите визуално разширяват допълнително просторното купе. Моделът е оборудван с типичният за Opel напълно дигитален кокпит Pure Panel с два 10-инчови дисплея и мултимедийна информационно-развлекателна система, която е на разположение на пътниците и е също толкова привлекателна, колкото елегантния нов волан. Opel следва философията за максимален комфорт с минимално разсейване, с чисто, детоксикирано потребителско изживяване, за да се избегне всякаква форма на дигитален стрес. Идеята е изчистен кок-пит от всякакви излишни елементи и детайли, които биха попречили за възприятието на водача по време на път. В модела се предлага опционална иновативна станция за смартфони. След свързване със станцията чрез специално приложение, смартфонът на потребителя се превръща в панел за управление на информационно-развлекателната система на автомобила, като също така взаимодейства с бутоните на волана. И за пълен комфорт от пътуването Opel отново предлага иновации в седалките в новата Frontera. Патентованата функция Intelli-Seat на предните седалки – позиция, която облекчава натиска върху опашната кост – осигурява изключителен комфорт дори по време на дълги пътувания по магистралата. Освен това седалките са не само качествено изработени и изваяни като дизайн, но и привличат вниманието благодарение на контрастните шевове. Платовете на седалките се предлагат от напълно устойчив рециклиран материал.

Новият Opel Frontera впечатлява със своя товарен капацитет. С вдигнати задни седалки осигурява над 460 литра пространство в багажника – със сгънати седалки капацитетът се увеличава до 1600 литра. Допълнителна възможност се осигурява от разделянето в съотношение 60:40 на задната седалка. Освен това, клиентите, които имат нужда да вземат повече багаж по време на пътуванията си или искат да се възползват напълно от възможността за натоварване върху покрива от над 200 килограма, могат да изберат опционалните функционални релси. Както всички нови модели на Opel, новата Frontera не само впечатлява със своя дързък и изчистен дизайн, но и с отговорното си представяне и мисъл за бъдещето. Клиентите ще могат да избират между електрически вариант с батерия и високоефективни задвижвания с 48-волтова хибридна технология. Независимо кое задвижване избере клиентът, той може да очаква високо ниво на удоволствие от шофирането благодарение на специфичната настройка на шасито. Инженерите в Рюселсхайм обърнаха голямо внимание на каросерията и предоставянето на типичните за Opel характеристики на шофиране – дори когато се движите с по-високи скорости по магистралата.