Нова концепция за шоурумите на Opel

Свежата корпоративна идентичност на представителствата има идеята да пренесе клиентите в един нов свят на Opel

НОВИНИ

Божан Бошнаков

4/8/20241 min read

Дилърствата на Opel скоро ще придобият нов облик и ще отведат клиентите в напълно различен, електрифициран свят на Opel. Новата корпоративна идентичност гарантира, че всички посетители ще могат да видят посоката на бъдещето на марката – в модерна, фокусирана среда, която ясно отразява ценностите на Opel. „Концепцията за новите шоуруми представлява голяма стъпка напред за марката Opel и всички наши дилъри. Защото нашите партньори на Opel са решаваща връзка между марката и клиентите. Те вдъхват живот на ценностите на бранда – като представят нашите иновативни модели, а сега и с фокусиран върху клиента, модерен и представителен външен вид на шоурума. С новата корпоративна идентичност на търговския център те веднага ще почувстват, че са в добри ръце и работят с професионалисти в лицето на нашите партньори. Шоу румът е проектиран така, че да се фокусира върху клиента и да улеснява избора му на автомобил в приятна обстановка“, заяви вицепрезидентът по маркетинг Ребека Райнерман.

Дилърствата на марката ще се отличават с дързък екстериор, ще се отличават с ярки цветове и изчистени от излишни детайли форми, които ще позволяват на клиента да се фокусира върху най-важното. Представителствата ще гарантират приятно изживяване и комфорт в дома на марката. Цветовете жълто и тъмно сиво доминират в екстериора. Модерният жълт тотем с новото лого Blitz и надписа на Opel привлича вниманието още на входа и призовават посетителите да влязат в автосалона. През нощта стъкленият тотем е ярко осветен, така че да се забелязва и вижда отдалеч. Интериорът на шоурума в дилърствата на марката приветстват посетителите с еднакво ясно и фокусирано оформление – всяка специална зона има своя собствена определена функция. Централният фокус се пада върху естетически проектираната зона в ярко жълто на Opel. Така нареченият “Център за открития” се определя като място за отдих с уникално проектирани столове и дивани, където клиентите могат да се отпуснат и да научат повече за дигиталното бъдеще, както и за богатото наследство на марката.

Моделите на Opel се открояват ясно на фона на белите и сиви повърхности в шоу рума. Светлинните панели над автомобилите ги подчертават и акцентират върху характерния дизайн на Opel. „Ъгълът на електрификацията“ показва колко лесна може да бъде електромобилността – разкривайки голямото разнообразие от опции за зареждане, от стенната кутия до „универсалното зарядно устройство“, които Opel предлага като възможност. Клиентите могат да научат за различните опции и съответните им предимства на място и могат да изяснят всички допълнителни въпроси относно електромобилността, като говорят със служителите. Специално проектираната зона, в която се провеждат разговорите и се дискутира избора на модели от клиент и търговец на марката, също предава модерна, приятна атмосфера. По този начин дилърството на Opel се превръща в перфектно място, което свързва физическото изживяване с електрифицирания и дигитален свят.