Новият Citroën C3 Aircross е по-голям и с до седем места

С дължината си от 4,39 метра новият C3 Aircross е пораснал значително, за да предложи повече вътрешно пространство и за първи път в този сегмент - до 7 места.

НОВИНИ

Божан Бошнаков

4/18/2024

Citroën представя официално първите снимки на изцяло новия C3 Aircross, който споделя стила в дизайна с хечбек варианта на C3 и обещава изключителни показатели по отношение на вътрешното пространство и комфорта. Новият модел има амбицията да предизвика сериозен ефект в този сегмент на пазара със своето изключително конкурентоспособно ценово позициониране. И двата модела използват идентичната технологична основа на платформата Smart Car, която позволява отлична гъвкавост от гледна точка на вариантите на задвижването и висока ефективност по отношение на себестойността и експолоатационните разходи. C3 Aircross е претърпял радикална промяна в сравнение със своя предшественик и прави сериозна крачка напред към нови територии. Моделът се отличава със своя по-самоуверен и настъпателен характер, по-обширно вътрешно пространство с до седем места, разширена гама от варианти за задвижване и с познатото високо ниво на комфорт за водача и пътниците. В съчетание с изключително привлекателното ценово позициониране, новата, по-зряла и мускулеста еволюция на C3 Aircross отговаря напълно на съвременните пазарни очаквания.

Новият C3 Aircross бележи сериозен ръст по отношение на дължината на каросерията, която вече достига 4,39 метра и осигурява значително по-голямо по размери вътрешно пространство. Отлично балансираните пропорции на силуета подчертават ярко изключително дългото междуосие, което е най-голямото в тази автомобилна категория и дава възможност за повече пространство в областта на краката на пътниците отзад. Друг елемент, станал възможен благодарение на промяната в размерите на C3 Aircross и характерна част от новия дизайн е оформлението на задните калници и колони на покрива, което създава динамична, вертикално ориентирана задна част и осигурява прекрасни условия за удобно настаняване на пътниците на третия ред седалки. Това решение представлява сериозно нововъведение в този пазарен сегмент и предоставя възможност за комфортно пътуване на до седем души благодарение на двете сгъваеми седалки в багажното пространство.

Новото предложение на марката в B SUV сегмента споделя платформата Smart Car с хечбекa C3. Тази високотехнологична архитектура на марката Citroën е проектирана от самото начало за оптимална интеграция на различни електрифицирани варианти на задвижване. По този начин C3 Aircross е в състояние да отговори адекватно на сериозните предизвикателства на енергийния преход, като за първи път наред с традиционните двигатели с вътрешно горене се предлага и хибридна версия, която улеснява достъпа на по-широк потребителски кръг до електрифицирано задвижване и се отличава с многофункционалност, отговаряща перфектно на този тип автомобили. Новият модел ще се предлага и в ценово достъпен вариант с изцяло електрическо задвижване.