Новото моделно семейство на MINI дебютира в България

Няколко месеца преди официалното въвеждане на пазара новото MINI семейство, бе представено пред медии, клиенти и партньори у нас.

НОВИНИ

Божан Бошнаков

11/24/20231 min read

Новото изцяло електрическо MINI Cooper, неостаряващата градска икона с автентично go-kart усещане, и новото MINI Countryman, най-голямото MINI, създавано някога, демонстрират дизайнерския език, концепцията за потребителско изживяване и технологичния напредък на новото моделно семейство, коeто преминава през най-голямата трансформация в историята на марката MINI. Тя се основава на три стълба - електрифициране на задвижването, дигитална MINI общност и минимален отпечатък върху природата.

Новото семейство на MINI издига радостта от шофирането, потребителското изживяване и отговорното отношение на марката в духа на една нова ера. Тази всеобхватна трансформация се изразява с новия дизайнерски език „Charismatic Simplicity“. Той по особено автентичен начин съчетава традиционните добродетели на MINI с насочените към бъдещето иновации и редуцира оформението на автомобила до най-важното. Новите модели бяха разкрити със ефектно брейкденс шоу с участието на световната шампионка по бийтбокс Адриана Николова – Печенката и Калин Калинов.

Въвeждането пазара на новото MINI Cooper е от май 2024 г. Базовите цени за България, валидни от ноември 2023 г. са 62 900 лева с вкл. ДДС за MINI Cooper E и 70 800 лева с вкл. ДДС за MINI Cooper SE.

Въвеждането на пазара на новото MINI Countryman е от февруари 2024 г. за двигателите с вътрешно горене и месец май за изцяло електрическите варианти. Базовите цени за България, валидни от ноември 2023 г. са 74 650 лева с вкл. ДДС за MINI Countryman C и 104 900 лева с вкл. ДДС за MINI Countryman John Cooper Works.