Обновеният Nissan Qashqai получава напълно нова предна част

Популярният SUV на японската марка е получил доста драстични промени в дизайна, както и някои технически модернизации.

НОВИНИ

Божан Бошнаков

4/17/2024

Обновеният Qashqai се откроява най-ярко с изцяло новото оформление на предната част, което се доминира от огромна по размери решетка, чиято специфична структура според Nissan е вдъхновена от защитните доспехи на японските самураи. Самата решетка показва интересна комбинация от черен гланц и матиран хром. По-тънките LED фарове вече разполагат с функция за адаптивни дълги светлини и излъчват по-широк лъч, въпреки че са по-малки от тези на модела преди фейслифта. Въпреки че формата на задните светлини е непроменена, вътрешността им включва елементи, оформени подобно на вложката на решетката.

Има и нова версия N-Design в Европа, която mf.w'd тапицерия в цвета на каросерията, 20-инчови джанти, черни кожени седалки с вложки от алкантара и релефен надпис Qashqai, плюс амбиентно осветление. Налични са и три нови цвята за каросерията - перлено бяло, перлено черно и Deep Ocean. Предлага се избор от пет двуцветни комбинации с черен покрив, включително перлено бяло, Deep Ocean, Fuji Red, Magnetic Blue и Ceramic Grey. Отвътре добре оборудваните варианти на Qashqai разполагат с повече Alcantara отпреди, като елегантният материал вече покрива арматурното табло, вложките на вратите, подлакътниците във вратите и опорите за коленете. Новости има и при кожените тапицерии. Обновеният Qashqai се възползва от значителни подобрения на безопасността, които включват нова камера за съраунд изглед от птичи поглед – позволяваща на водачите да изберат една от осем различни външни точки за наблюдение на камерата, за да визуализират колата отпред, отзад, отстрани или под ъгъл.

Nissan също така потвърди, че Qashqai ще бъде първият им модел в продажба в Европа с вградени услуги на Google в новата 12,3-инчова информационно-развлекателна система. Има нов гласов асистент „Hey Google“ – способен да контролира функции на автомобила като вентилационна система, отопляеми седалки и навигация – докато приложенията на Google могат да се добавят и чрез Google Play Store. Задвижващите варианти се очаква да получат по-скоро дребни подобрения.