„Пожарна безопасност и защита на населението“ с 32 нови автомобила Haval Dargo

Доставката на високопроходимите автомобили се осъществява в рамките на проект, съфинанскиран от от Европейския съюз чрез Кохезионния фонд

НОВИНИ

Божан Бошнаков

10/23/20231 min read

На официална церемония днес, бяха предадени 32 броя нови автомобила, модел Haval Dargo. На събитието присъстваха министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“, гл. комисар Александър Джартов, директорите на регионалните дирекции, за които са предназначение автомобилите. Доставката на високопроходимите автомобили се осъществява в рамките на проект „Интегриране, надграждане и оптимизация на процесите по превенция, готовност и реагиране на рискове от природен характер“, който е финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Кохезионния фонд“.

Тодор Стойков, Търговски директор в „Българска Автомобилна Индустрия“ ЕАД, благодари на екипите, които се грижат за безопасността на населението и които опазват нашето материално и културно имущество и наследство, след което връчи символичния ключ на гл. комисар Джартов. Той от своя страна пожела на колегите си да ги използват по-често за обучения и тренировки и по-рядко в реални работни ситуации, изискващи тяхната намеса.

Моделът Haval Dargo е SUV както за градски, така и за по-тежки извънградски условия. Високият пътен просвет, конструкцията от високоякостна стомана, интелигентното Haldex 4х4 задвижване от BorgWarner и блокажа на задния диференциал му придават нужната проходимост. Моделът разполага с ниво на автономност L2 и богато разнообразие от системи за активна и пасивна сигурност. Част от функциите, подпомагащи водача са 360° камера за обзор на пространството около автомобила, система за автономно аварийно спиране с функция за разпознаване на превозни средства, велосипедисти, пешеходци и функция Off-road Cruise control.