Продават едно от 214 произведени Audi Sport Quattro

През 80-те този изпреварил времето си автомобил е една от най-големите легенди в рали спорта и със своето двойно предаване и ниско тегло впечатлява дори днес.

ЛЮБОПИТНО

Божан Бошнаков

1/5/20241 min read

Със своята изключително технология за постоянно задвижване на четирите колела и олекотени композитни панели на каросерията, Audi Sport Quattro категорично е един изпреварил времето си спортист и един от най-бързите автомобили на периода, който доста време доминира над конкуренцията в рали състезанията. Продаден за първи път на известния японски колекционер Йошикуни Окамото от Кобе, този шосеен Sport Quattro се смята за един от малкото екземпляри, продадени нови в Япония. Окамото е добре известен със своята грандиозна колекция от спортни автомобили и се разбира, че през годините е глезил и щадил своя Sport Quattro, като целият пробег, който е изминал с него, е едва малко над 7000 километра.

Вторият и последен засега собственик, бивш пилот от Северноамериканския рали шампионат, продължава високия стандарт на грижа по време на почти десетилетие на собственост. След продажбава, колата е щателно поддържана и съхранявана в неговото съоръжение с контролиран климат, което преди това е служило за щаб на рали отбор. Добавяйки малко над 600 километра по време на периода на притежание, собственикът е поверявал колата както на Anderson Motorsport от Чанхасен, Минесота, така и на Audi от Сейнт Пол, Минесота, за обслужване и превантивна поддръжка. Комплект инструменти, крик, ръководство за употреба и обслужване, ръководство за радио, документи за внос, предишни фактури за продажба и фактури за обслужване придружават офертата на ценната находка. Търгът в Аризона започва на живо на 25 януари 2024 г.