Продават изключително ценен Jaguar XJ Daimler Majestic LWB, притежаван и управляван от Кралица Елизабет II

Уникален и специален автомобил с възможно най-добрия кралски произход. Този несравним Daimler ще бъде изключително допълнение към всяка колекция.

ЛЮБОПИТНО

Божан Бошнаков

4/24/2024

Появата на този ценен британски автомобилен благородник на търг е много рядка възможност някой "простосмъртен" да стане притежател на превозно средство, което Нейно Величество лично е избрала и дори управлявала. Между 2007-2013 г. кобата е била под попечителството на Jaguar Daimler Heritage Trust, а през последните единадесет години е в частни колекции. "Това не е просто стандартен Daimler Majestic. Не, тази кола има най-специалния от всички предишни собственици, които можете да си представите, колата е поръчана лично и управлявана от не кой да е друг, а от Нейно Величество кралица Елизабет II. Ако това не е достатъчно впечатляващо за вас, историята зад производството и развитието на този автомобил със сигурност ще задоволи нуждата ви от страхотна автомобилна история."

Daimler е съобразен със спецификацията на кралица Елизабет II. Той преминава финалната си проверка за качество в Jaguar Land Rover на 14 март 2001 г., но не е регистриран още 3 месеца. Това забавяне се дължи на факта, че колата се нуждаела от тестване за период от 2500 мили, за да се гарантира, че всички дори минимални недостатъци са идентифицирани и изгладени, за да се гарантира, че колата е точно такава, каквато трябва да бъде. Сертификат за автентичност на Jaguar потвърждава, че каретата без коне е била използвана от Нейно Величество, както и като кралско помощно превозно средство, което обяснява избора на каросерия с дълго междуосие. Daimler има и още няколко уникални аксесоара, като например светлините за сигурност и конвой и, разбира се, прочутата поставка за чанта, вградена в подлакътника между двете предни седалки. Daimler е върнат с благодарност на Jaguar Daimler Heritage Trust през 2007 г., 6 години след като първата си регистрация. Тогава автомобилът е с пробег 16 200 мили от нов и е изминал по-малко от 1400 мили след напускането на кралския флот. Днес колата се съхранява в отопляем гараж като част от фантастична частна колекция. Екстериорът в стил Нейно Величество предпочита нюанси на тъмнозелено като външен цвят, поради което е избран British Racing Green, като цялостният външен вид е подобен на други екземпляри на Daimler Majestic LWB. Не е изненада, че състоянието навсякъде е отлично. Продавачът ни информира, че го е държал в гараж с контролирана температура като част от впечатляваща частна колекция. Боята остава в отлично състояние, джантите също изглеждат като нови.