Проведе се теста на финалистите в конкурса Кола на годината България

Традиционният тест на финалистите в трите категории се проведе в събота, 16 март. В момента тече гласуване, а победителите ще бъдат обявени на 20 март.

НОВИНИ

Божан Бошнаков

3/18/20241 min read

През тази година традиционният конкурс Кола на годината се провежда за 27-и пореден път у нас. В битката за 2024 година са включени автомобили, разпределени в три категории - Автомобил на годината, Eлектромобил на годината и Премиум автомобил на годината. В категория Кола на годината за приза се борят BMW Серия 5, Peugeot 3008, Skoda Superb, VW Amarok и Volvo EX30. За наградата Електромобил на годината спорят BMW i5, Hyundai Ioniq 6, Peugeot e3008, VW ID.7 и Volvo EX30. В престижния клас за наградата Премиум автомобил на годината финалисти са BMW Серия 5, BMW XM, Mercedes E-класа, VW Touareg и Volvo EX30.

Сега предстои гласуване от страна на членовете на Прес Авто Клуб България по прецизна точкова система за оценяване, което ще определи победителите в трите категории. Официалната церемония по оповестяването на победителите и връчването на наградите ще се състои на 20 март в Метрополитън Хотел София.