Разширената гама на Jeep Avenger дебютира в София

Jeep България представи разширената моделна гама пред медии, клиенти и партньори.

НОВИНИ

Божан Бошнаков

4/25/2024

Разширената моделна гама на Jeep AVENGER, която вече предлага бензиново, хибридно и електрическо задвижване, дебютира официално пред родна публика на 24 април в клуб в центъра на столицата. В типичен за американската марка урбанистичен и свободолюбив стил, моделът бе представен пред медии, клиенти и партньори на Jeep България. Марката Jeep винаги се е асоциирала със свободата, приключенията и иновациите. С успешния си компактен модел AVENGER, тя засилва присъствието си в един от най-бързорастящите сегменти в Европа и осигурява на клиентите и феновете още един функционален автомобил, с който да завладяват градската джунгла с лекота и увереност. С перфектните си и характерни за малък SUV размери - дължина от 4,08 м, ширина от 1,78 м и височина от 1,53 м, Jeep AVENGER предлага изключително удобно придвижване из градските улици и подземни паркинги в офис сградите и търговските центрове. В същото време този практичен силует разполага с водещо за класа си вътрешно пространство, в което спокойно могат да се настанят петима възрастни заедно с любимите си ежедневни вещи. И като говорим за товарене, интериорният дизайн на AVENGER е проектиран максимално добре, за да осигури общо до 34 литра отделения за съхранение – два пъти повече от стандартните за сегмента 15 литра. Багажникът побира 380 литра за версиите с двигател с вътрешно горене и 355 литра за електрическата версия. Удобството се надгражда от врата на багажника с ширина от над 1 метър, която при най-високото ниво на оборудване стандартно идва с hands-free отварян

Силно пазарно предимство на Jeep AVENGER е изключително практичното и функционално екстериорно решение, което чрез специалния дизайн на три ключови външни детайла спестява доста пари на своите собственици. Долната част на купето е защитена с 360⁰ предпазна облицовка, предните светлини са разположени по-навътре, а предпазните долни панели без оцветяване в предната и задната броня не остават следи при одраскване или ожулване – всичко това спомага да се избегнат или минимализират щетите при какъвто и да е контакт. Гамата на Jeep AVENGER включва три нива на оборудване – LONGITUDE, ALTITUDE и SUMMIT, като още от базовото ниво клиентът получава много от екстрите, които правят ежедневието му безопасно и комфортно – набор от системи за подпомагане на шофирането (Hill descent control, асистент за придържане в пътната лента, асистент за бдителност на водача, разпознаване на пътните знаци), круиз контрол, 10,25" сензорен екран, климатик, електрически огледала за обратно виждане с отопление, преден подлакътник, задни паркинг сензори, LED светлини и 16" алуминиеви джанти. И всичко това на цена от 47 500 лв. При топ изпълнението на компактния SUV добавяме безключов достъп и стартиране на автомобила, 360° сензори за паркиране, автоматично превключване на дълги и къси светлини, а алуминиевите джанти стават 18" с черен мат, като стартовата цена за това ниво е 56 470 лв.

Настоящата дилърска мрежа на Jeep в България включва 6 точки – 2 представителства в София и по едно в Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора. Предстои към дилърствата на Jeep в страната да се присъедини и търговско - сервизен комплекс в град Русе, който ще бъде седма локация за марката.

Числото 7 е ключов елемент за марката Jeep – седем са вертикалните елементи в характерната предна решетка, която е разпознаваема навсякъде по света и запазен символ на Jeep културата. Култура, която отличава собствениците и почитателите на марката и дори включва специални поздрави между водачите. Култура, чиито най-нов и популярен символ е Jeep Ducking. Зад него стои малък жест на внимание между членовете на Jeep общността, който се превръща в световен тренд и носи усмивка на собственици и фенове. Той включва поставяне на гумено пате с позитивно послание на случаен Jeep, чиито собственик от своя страна го споделя в социалните мрежи и може да предаде щафетата или да запази и колекционира патетата, с които е бил поздравен за своя автомобил. Вносителят на марката стартира Jeep Ducking и у нас, като през годината планира различни активации.