Škoda представи фейслифт на Octavia

Бестселърът на чешката марка получи освежен дизайн и модернизирана техника, запазвайки всички свои характерни предимства.

НОВИНИ

Божан Бошнаков

2/14/20241 min read

Škoda Auto обнови лифтбек и комби версиите на своята емблематична Octavia. С повече от 7 милиона продадени бройки, това е най-продаваният модел на марката. Неговото четвърто, модерно поколение вече е с освежена визия, която включва обновена решетка на Škoda и ново второ поколение LED Matrix основни светлини. Клиентите се възползват от още по-всеобхватно стандартно оборудване като 10-инчов дигитален дисплей и двузонов климатроник. Освен това делът на устойчивите материали в автомобила се е увеличил значително. Допълнителни системи за сигурност и асистенция подобряват активната и пасивната безопасност в автомобила, а новата структура на оферирането предоставя допълнителни възможности за индивидуализация. Четвъртото поколение на Octavia навлиза в следващата си производствена фаза с обновления, които включват нов, подобрен дизайн с обновени предна и задна брони и актуализираната решетка на Škoda. Нови са и второто поколение LED Matrix предни основни светлини, ревизирани LED задни светлини с анимирани пътепоказатели и лети джанти с нов дизайн. Новата структура на гамата включва четири нива на оборудване – Essence, Selection, Sportline и RS – както и девет избора на дизайн за интериора.

В допълнение към новите и устойчиви материали за седалките, приборното табло и панелите на вратите, 10-инчовият дигитален дисплей вече е стандартен за някои варианти на модела. Познатият 10-инчов виртуален кокпит, представен при пускането на пазара на четвъртото поколение Octavia, продължава да се предлага. За първи път при Škoda Octavia 13-инчов инфоразвлекателен дисплей е наличен като опция. Базираният на изкуствен интелект чатбот ChatGPT ще бъде интегриран в гласовия асистент Laura като стандартно оборудване. Интегрирането на ChatGPT в гласовия асистент Laura въвежда разнообразие от нови възможности, които далеч надхвърлят предишните гласови команди. Интелигентният асистент за паркиране и дистанционният асистент за паркиране също правят своя дебют в Octavia. Гамата от двигатели се състои от два 1.5 TSI бензинови двигателя, предлагани като опция с мека хибридна технология, два по-мощни 2.0 TSI бензинови двигателя и два дизела. Мощностите варират от 85 kW (115 к.с.) до 195 kW (265 к.с.).