Suzuki отказа да даде Jimny на Toyota

Въпреки че на определени пазари двете марки споделят общи модели, наскоро производителят на един от най-култовите всъдеходи на пазара отказа да го преотстъпи на Toyota.

НОВИНИ

Божан Бошнаков

1/2/20241 min read

Наскоро изтече информация, че Toyota иска да постави своя собствена емблема на популярните модели Suzuki Jimny и Swift, но по-малкият от двата японски автомобилни производителя е отказал. Autocar India съобщава информация от източник на Suzuki, че по-малката компания „учтиво е отхвърлила“ искането за „badge ingeneering за моделите Jimny и Swift“. „Все едно да помолите Toyota да ни позволи да използваме емблемата на LandCruiser. Моделите, които са в основата на нашата марка, не са предназначени за споделяне и двете компании уважават това“, казва източникът пред индийското издание.

Моделът Jimny в сегашното си поколение е не само един от най-добре продаваните модели на Suzuki по целия свят, но и един от най-търсените и най-високо оценяваните нови всъдеходи на пазара въобще. Дори след като заради непрекъснато затягащите се европейски регулации Suzuki се принудиха да започнат да продават малкия високопроходим модел като лекотоварен на Стария континент, това не намали търсенето му, дори напротив. С характерен дизайн, неразрушима техника и изключителна проходимост, това е един от малцината оцелели съвременни истински всъдеходи, при които издръжливостта и способностите в пресечен терен са по-важни от всичко останало.