Volkswagen показва нова студия на Auto China 2024

С официалната световна премиера на концептуалния модел ID. CODE на автосалона Auto China 2024, Volkswagen разкрива за първи път новата стилистична линия в дизайна на бъдещите модели.

НОВИНИ

Божан Бошнаков

4/24/2024

Volkswagen полага систематични усилия за развитието на своя стратегически план "От Китай и за Китай" (“in China, for China”). Неговата главна цел е привеждането на продуктовите характеристики на моделите на марката в още по-точно и адекватно съответствие със специфичните изисквания на клиентите на най-големия автомобилен пазар в света и предоставяне на продуктова гама с убедителни качества във всички сегменти на този пазар. Концептуалната дизайнерска студия ID.CODE, която тази седмица отбелязва официално своята световна премиера на изложението Auto China 2024 в Пекин (от 25 април до 4 май 2024 година) е извънредно ярък израз на последователната ориентация на Volkswagen към желанията и потребностите на китайските клиенти на марката. Естетиката на концептуалния автомобил бележи напълно нови насоки и дава представа за бъдещия дизайн на новия голям електрически SUV модел. При създаването на ID. CODE е заложено изискването за напълно автономно движение на ниво 4 (Level 4). Новата прогресивна дъщерна марка ID.UX също ще играе ключова роля по отношение на имиджа на Volkswagen на китайския пазар. Със своите изцяло електрически и ориентирани към съвременния лайфстайл модели, новата марка се насочва към привличането на предимно по-млади клиенти на местния пазар.

"Марката Volkswagen вече може да се похвали с 40-годишна успешна история в Китай и сме решени да продължим това положително развитие в новата ера на индивидуалната мобилност, затвърждавайки доверието на нашите китайски клиенти"
, заяви главният изпълнителен директор на Volkswagen Томас Шефер. Прецизно разработената пазарна стратегия на марката в Китай се гради на три основни стълба – цялостна и всеобхватна продуктова гама, ускорена електрификация на моделите на марката, разработени специално за китайския пазар корпоративна и стилистична идентичност на марката и дизайна, и не на последно място по важност – технологично развитие на местно ниво и със силни китайски партньори с цел ускоряване на темпа на иновациите. Томас Шефер посочи също - "Премиерата на концептуални ID.CODE дава добра предварителна представа за бъдещето на марката Volkswagen в Китай - с нов дизайн, нови технологични стандарти и съпреживяване на бранда, ориентирано изцяло към нуждите и желанията на нашите китайски клиенти. Заедно с нашите китайски партньори, днес ние поставяме началото на нова ера в индивидуалната мобилност в Китай."

С официалната световна премиера на концептуалния модел ID. CODE на автосалона Auto China 2024, Volkswagen разкрива за първи път новата стилистична линия в дизайна на бъдещите модели и в същото време поставя началото на нова ера в технологичното развитие. Концептуалната разработка е предназначена специално за клиентите на марката в Китай и със своите мощни, ясни и плавни линии и повърхности напомня за формите на класическите Gran Turismo. Външният дизайн на каросерията съвместява хармонично и ролята на прожекционна повърхност за следващото поколение базирани на изкуствения интелект (AI) светлинни системи и информационни показания. Това авангардно решение се съчетава добре с изцяло новото като концепция вътрешно пространство на ID. CODE, където реалният и виртуалният свят се срещат, за да създадат коренно ново изживяване в мобилната област. Концептуалният автомобил с електрическо задвижване може да бъде управляван самостоятелно от водача и да се движи в режим на автономно шофиране от ниво 4 (Level 4).

Новата изцяло електрическа дъщерна марка ID.UX разширява продуктовата гама

Volkswagen разширява своята гама от електромобили в нови пазарни сегменти и потребителски групи в Китай с представянето на новата дъщерна марка ID.UX. Моделите на ID.UX ще съчетаят доказалите се във времето качества и предимства на продуктите на Volkswagen с ориентирана към съвремения лайфстайл по отношение на дизайна. Сред специфичните за новата марка характеристики ще бъдат прогресивният външен дизайн и ориентираното към водача оформление на интериора, включващ изцяло нова, насочена към младите потребители HMI концепция на показанията и управлението на функциите. Първият модел в гамата на ID.UX ще бъде ID.UNYX, чийто пазарен дебют е планиран за 2024 година.