Volvo EX30 пристигна в България

EX30 e с пробег до 480 км и се ускорява от 0 до 100 км/ч за 3.6 секунди, което го прави най-бързото Volvo за всички времена.

НОВИНИ

Божан Бошнаков

12/15/20231 min read

Новият малък шведски електрически SUV отпразнува днес родната си премиера в Кино и ТВ център UFO, близо до София, сред устойчив декор, представящ сърцето на автомобила. „Когато говорим за планетата неминуемо трябва да стигнем до живота. Животът на всеки един от нас. По-ценно от живота, които притежаваме, няма. В последните години Volvo се фокусира не само върху запазване на живота, на тези които са вътре в автомобила, но и на тези извън него. В този смисъл новото ЕX30 бележи една нова ера за Volvo. По отношение на сигурност, по отношение на технологии и не на последно място по отношение на бъдещето, такова каквото Volvo го вижда.“ сподели г-н Александър Костадинов, Изпълнителен директор на Мото-Пфое БГ.

ЕX30 е и важна стъпка към амбициозния план на Volvo cars да бъде изцяло електрическа компания до 2030 г., като въглеродният отпечатък от производството му е най-ниския за автомобил на марката до момента. С компактния външни размери, но и щедро вътрешно пространство и множество места за предмети, изцяло електрическият EX30 въплъщава най-доброто от скандинавския дизайн. Интериорът е стилен и интелигентен, с разумно използване на рециклирани и възобновяеми материали като деним, лен и вълна.

Новият малък SUV се представя като голям автомобил по отношение на сигурността. В него Volvo са вложили всички знания и опит за съхранение на човешкия живот, натрупани в последните 96 години. Safe Space Technology е обединяващо име за всички системи за безопасност, стандартно монтирани в автомобила, които се грижат за спокойствието на пътниците на борда и участниците в движението извън него. Освен дългата редица от познати системи Safe Space Technology включва и иновации, сред които Предупреждение за отваряне на врата, която предотвратява инциденти с преминаващ велосипедист или друг участник в движението.